Monday, February 28

Apakah Affiliate Sebenarnya....


Affiliate adalah salah satu cara menjana pendapatan di internet yang paling mudah. Anda boleh menyertainya tanpa mengeluarkan sesen pun. Affiliate adalah satu sistem yang dipasang oleh pemilik laman web penjual yang merekrut agen-agen promoter untuk mempromosikan produk mereka.

Pendaftaran affiliate ini biasanya adalah percuma dan sesiapapun boleh menyertainya. Kadang-kadang, ada juga yang berbayar. Anda akan mendaftar sebagai agen affiliate dan mempromosikan produk penjual tadi di internet.

Selepas anda mendaftar sebagai agen affiliate, anda akan diberikan link affiliate anda (link id anda). Anda perlu menggunakan link tersebut untuk melakukan promosi. Hasil daripada promosi anda, anda akan diberi komisyen jika ada yang membeli daripada link affiliate anda.

"Bagaimana Nak Mendapatkan Komisen?"


Mudah sahaja, anda lakukan promosi – pelanggan beli – tuan punya produk akan beri komisyen. Semudah ABC.. Jumlah komisyen ditentukan oleh si penjual produk. Biasanya di antara 30% hingga 75%. Malah ada yang menawarkan sehingga 100%.

Lumayan bukan? Katakanlah produk tersebut berharga RM100. Komisyen yang ditawarkan ialah 50%. Anda untung RM50 setiap kali anda berjaya menjual produk tersebut!

Jadi anda tidak perlu pening kepala!

Tugas mudah anda hanyalah promosi, promosi dan promosi!

Paling utama - Mestilah menggunakan blog.

0 komen:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ketahui Bagaimana Rahsia Orang Biasa Buat Duit Automatik Hanya Dari Rumah !!

100 88 Yang Pertama Mendaftar Akan Mendapat Siri Panduan Buat Duit Secara PERCUMA!

Sila isikan nama dan email anda dibawah:

Laporan Sulit #1: "Rahsia Bodoh Teknik Side Income Buat Duit Dari Rumah Secara Automatik DiRumah!" Laporan Sulit #2: "Sistem Buat Duit RM3,260 Dalam 30 Hari Cara Senang!"
Nama:
Email Utama:

I fully respect your email privacy!